Verseny kipufogó


A PROEX kipufogódobok és rendszerek tervezése a legnagyobb teljesítménynövelés érdekében autó specifikusan, teljes mértékben személyre szabottan történik.
A rozsdamentes anyagok felhasználása és a szeletelt technológia - ami magába foglalja a belső polírozás lehetőséget - együttesen nyújt garanciát az optimális gázáramlásra és így a legnagyobb teljesítmény elérésére.


Rozsdamentes anyagok
Előnyei: a vas kipufogó rendszerekkel összehasonlítva nagy előnye, hogy azonos átmérő mellett súlya 5-6 kg-mal kevesebb (ami az autósportban nem elhanyagolható)!
Az anyag szerkezeti felépítéséből adódóan jobban ellenáll a külső mechanikai és fizikai behatásoknak (így biztosítható a verseny teljes időtartama alatt az állandó keresztmetszet).
A védőgázas hegesztések és a felhasznált rozsdamentes anyagnak köszönhetően a korrózió kizárható, ami szinte örök élettartamot biztosít!
A vasnál jobb hőtűrése és gyors visszahűlése a szervizpontokon értékes időspórolást eredményez!
Igen fontos különbség még, hogy ha sok időt töltesz a tetőn, akkor a PROEX Racing rozsdamentes kipufogó rendszer sokkal szebben mutat (szép megjelenésével is mágnesként vonzza a nézőket, így hamarabb érkezik a várt segítség).

Szeletelt technológia
Előnyei: szemben a hajtott rendszerekkel és leömlőkkel, a szeletelt technológiával készített elemeknél nincs keresztmetszet csökkenés (a különböző benyomódások, törések nem alakíthatnak ki káros gázörvényléseket).
A szeletek méretének és szögének változtatásável az autó padlólemezének vonalát legjobban követő rendszer alakítható ki (nincsenek fölösleges túlnyúlások, az autó szerelését akadályozó részek).
Egyetlen hátránya, hogy rettenetesen unalmas gyártani.

Belső polírozás
A szeletek összeillesztésekor az esetleges anyagegyenetlenségek és a hegesztésből eredő "befolyások" polírozással kerülnek eltávolításra, ezzel folyamatos, örvénymentes, nagysebességű kipufogógáz áramlás biztosítható!